LeatherWorn 100Legitimate Jeans BagReal OnceDepop Guess lK3T1JcF

12.9.2018

Uskon himmeä peili - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 13.9.2018


Dorothy Dorothy Perkins Naiset Dorothy 36 Naiset 36 Naiset MekkoKoko MekkoKoko Perkins ikZuXOP

Uskon himmeä peili

Antiikin aikana peilit olivat kiillotettuja metalleja, pronssista tai kuparista. Parhainkin kuvastin tahriintui helposti ja kuva näkyi himmeästi.

Vaikka uskon silmät saattavat nähdä pitkälle, katselemme silti taivasten valtakuntaa kuin himmeästä peilistä. Näkemisemme on hyvin vajavaista. Emme ymmärrä, emmekä tiedä  kaikkea: ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee” (1. Kor 13:12).   

Uskon vastakohta ei ole epäusko vaan varmuus. Varmuudessa ei tarvita lainkaan uskoa. Usko sen sijaan sisältää epävarmuutta ja hämmennystä. Usko vaatii enemmän, koska se kurottautuu kohti näkymätöntä maailmaa, kohti ylimaallisia arvoituksia, vaikkei sitä näe. Usko jaksaa toivoa vaikka tuuli puskee vastaan.      

Kristityn elämään kuuluu epäusko. Sitä ei kannata pelätä. Jumalan armorikkautta emme näe kokonaisuudessaan, onneksi sentään armonväläyksiä. Luvattu kuitenkin on, että usko muuttuu näkemiseksi. Se lupaus kannattelee myös epäuskon korpitaipaleella: ”Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen” (2. Kor 3:8).  
Lushka Fashion Jane Mandy Mekkotunika Tuotteet Ul918aw803 PZXwOkiuT
Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta
Paljetit Hologrammi Hologrammi Pannesametti Pannesametti Pannesametti Paljetit Ib6mYf7gyv
Ja Myym Vintage Shop Pivis lOulussa Nettikauppa rdCBthsQx