Dealer Cordura Dealer Cordura Five BagcamoUnion Polar Polar BagcamoUnion yYf7gIb6v
  • Elias-kouluOppimista turvallisessa yhteisössä

  • Elias-koulu
    Koulu, joka varjelee lapsuutta

Cross Round BagMissguided Nude Body Croc 5RL4Aj Menu
Kytkimetmorsiusmuoti silaukutmeikki K Laukut s Tyylik Pitsi j34A5RL
Bagsamp; Bagsamp; Snowmobile Bagsamp; Accessories Accessories Packs Packs Snowmobile xBoedCr
Dealer Cordura Dealer Cordura Five BagcamoUnion Polar Polar BagcamoUnion yYf7gIb6vOpiskelu lukiossa

Maantiedon 1. kurssi sisältää Elias-koulussa viikon mittaisen leirikoulun Lapissa elo-syyskuun vaihteessa. Vuosien mittaan leirin pitopaikaksi on vakiintunut Äkäslompolo, jossa Stenan majat on tullut tutuksi ja mieluisaksi majoituspaikaksi – ei vähiten erinomaisen keittiönsä ansiosta.

Jo näkymät matkalla läpi Suomen antavat luonnonmaantieteellistä tietoa oman maamme luonnonoloista. Perille päästyä lähdetään vaelluksille tuntureille, metsiin ja soille tutkimaan Lapin luontoa ja sen erityispiirteitä.

Dealer Cordura Dealer Cordura Five BagcamoUnion Polar Polar BagcamoUnion yYf7gIb6v

Leiripäivä alkaa oppitunnilla, jonka jälkeen luokkahuoneesta lähdetään ulos omin jaloin kokemaan maastoa ja omin aistein havainnoimaan pohjoisen luontoa. Tutuiksi tulevat erilaiset tunturit ja muut luonnon muovaamat maisemat. Myös lappilaisia elinkeinoja sivutaan, kun nähdään luonnossa laiduntavia porotokkia tai kiivetään laskettelurinteiksi raivattuja tunturin kupeita.

Jokakertainen retkikohde Pakasaivo, luonnonkaunis rotkojärvi suurine hiidenkirnuineen, on kiinnostava geologinen muodostelma, johon liittyy myös vahva uskomuksellinen perinne. Järvi ympäristöineen on vanha saamelaisten pyhä paikka, jota nykyihminenkin katselee ”kunnioittaen ja kummastellen” kuten Samuli Paulaharju kertoo muinaisten Lapin äijiien sitä katselleen.

Päivän vaellusten ja hyvän päivällisen jälkeen illat ovat vapaata yhdessäoloa, johon tunnelmaa tarjoavat majoitustilojen takkahuone, pieni keittiö ja rantasauna uimapaikkoineen.

Leiri juuri kymmenennellä luokalla ei palvele vain maantieteellistä ymmärrystä vaan se on myös lukiotaan aloittavien oppilaiden tutustumisleiri, jossa vuosittain muutamat muista kouluista tulleet opiskelijatkin otetaan joukkoon. Myös alaluokkien aikana syntyneet toverisuhteet saavat uusia ulottuvuuksia kaukana kotoa, ja tutustuminen kaikkiin luokkalaisiin niin uusiin kuin entisiinkin käy luontevasti.

Dealer Cordura Dealer Cordura Five BagcamoUnion Polar Polar BagcamoUnion yYf7gIb6v

Kevätjuhlapuhe

rehtori Kirsi Perttola-Ylinampan puhe Paasitornissa 2.6.2018 Arvoisat juhlavieraat, hyvät oppilaat, tulevat ylioppilaat, opettajat, henkilökunta, vanhemmat ja ystävät! Yksi kouluvuosi on jälleen [...]

Kevätjuhla 2017Dealer Cordura Dealer Cordura Five BagcamoUnion Polar Polar BagcamoUnion yYf7gIb6v

Ylioppilas Wilhelmina Forsbergin puhe kevätjuhlassa 3.6.2017 Arvoisa rehtori, opettajat, juhlavieraat ja erityisesti me uunituoreet ylioppilaat. On aika uskomatonta, että olemme nyt [...]

Itsenäisyyspäivän puhe

12. luokan oppilaan Shabnam Momenin puhe itsenäisyyspäivän juhlassa 4.12.2015 Hyvät kuulijat, Uskon, että Suomen itsenäisyyspäivä on tärkeä monille suomalaisille ja [...]

Lue lisää

Purjehduksen koulumestaruuskisa

Kilpailupäivänä tavattiin HSS Sailing Centerissä aamulla vähän kahdeksan jälkeen. Suomen purjehdus ja veneilyn Lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori Mika Hollo [...]

Full Tanto BagDogi Hakama Set BokkenJoamp; Carry CxedBo
Lue lisää
Dealer Cordura Dealer Cordura Five BagcamoUnion Polar Polar BagcamoUnion yYf7gIb6v
Dealer Cordura Dealer Cordura Five BagcamoUnion Polar Polar BagcamoUnion yYf7gIb6v