Armani Jeans Laukkukauppa24 fi Armani Jeans Laukku jqzVUMpLSG

12.9.2018

Uskon himmeä peili - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 13.9.2018


KemuihinIkaalisten Kylpyl11 Finlanders KemuihinIkaalisten 11 2015 Kylpyl11 n0wkX8OP

Uskon himmeä peili

Antiikin aikana peilit olivat kiillotettuja metalleja, pronssista tai kuparista. Parhainkin kuvastin tahriintui helposti ja kuva näkyi himmeästi.

Vaikka uskon silmät saattavat nähdä pitkälle, katselemme silti taivasten valtakuntaa kuin himmeästä peilistä. Näkemisemme on hyvin vajavaista. Emme ymmärrä, emmekä tiedä  kaikkea: ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee” (1. Kor 13:12).   

Uskon vastakohta ei ole epäusko vaan varmuus. Varmuudessa ei tarvita lainkaan uskoa. Usko sen sijaan sisältää epävarmuutta ja hämmennystä. Usko vaatii enemmän, koska se kurottautuu kohti näkymätöntä maailmaa, kohti ylimaallisia arvoituksia, vaikkei sitä näe. Usko jaksaa toivoa vaikka tuuli puskee vastaan.      

Kristityn elämään kuuluu epäusko. Sitä ei kannata pelätä. Jumalan armorikkautta emme näe kokonaisuudessaan, onneksi sentään armonväläyksiä. Luvattu kuitenkin on, että usko muuttuu näkemiseksi. Se lupaus kannattelee myös epäuskon korpitaipaleella: ”Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen” (2. Kor 3:8).  
Nn74514 Naiste Moniv Anna Retro rinen Aura Mekko Suomi Mekkoja uPTOXZki
Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Armani Jeans Laukkukauppa24 fi Armani Jeans Laukku jqzVUMpLSG

Netist Laukut Laukut Miesten Miesten Miesten Laukut Netist Netist Miesten sQrdxthC
Moda Ja White Naiset Alba Mekko Ak4762Naisten Mekot Blue 80nwkOP
Kuntoilulehdet Vertailussa Kunto Ja FitSport Plus Lehti Tarjous UMVSpqGz