Laskeutui ttirahtikoneYleisimisteli J Auto Vantaalle Helsinki 6gfb7y

12.9.2018

Uskon himmeä peili - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 13.9.2018


Mekko Morning Sky S oliver Vapaa Ajan Naisten Mekot 8m1n94mnq0 N8yn0vwOPm

Uskon himmeä peili

Antiikin aikana peilit olivat kiillotettuja metalleja, pronssista tai kuparista. Parhainkin kuvastin tahriintui helposti ja kuva näkyi himmeästi.

Vaikka uskon silmät saattavat nähdä pitkälle, katselemme silti taivasten valtakuntaa kuin himmeästä peilistä. Näkemisemme on hyvin vajavaista. Emme ymmärrä, emmekä tiedä  kaikkea: ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee” (1. Kor 13:12).   

Uskon vastakohta ei ole epäusko vaan varmuus. Varmuudessa ei tarvita lainkaan uskoa. Usko sen sijaan sisältää epävarmuutta ja hämmennystä. Usko vaatii enemmän, koska se kurottautuu kohti näkymätöntä maailmaa, kohti ylimaallisia arvoituksia, vaikkei sitä näe. Usko jaksaa toivoa vaikka tuuli puskee vastaan.      

Kristityn elämään kuuluu epäusko. Sitä ei kannata pelätä. Jumalan armorikkautta emme näe kokonaisuudessaan, onneksi sentään armonväläyksiä. Luvattu kuitenkin on, että usko muuttuu näkemiseksi. Se lupaus kannattelee myös epäuskon korpitaipaleella: ”Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen” (2. Kor 3:8).  
Stalker On Hermomenee Insta Instagram Hashtag IH9WD2E
Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laskeutui ttirahtikoneYleisimisteli J Auto Vantaalle Helsinki 6gfb7y

K K silaukku Tyylik s silaukku Tyylik s Bulaggi vwnmN08
Tackla Cdon Vetolaukku Jkiekkokassi Varustekassi com Urheilu Ybf67yg
Nauttia AikaAina Voi Oma Tai L ytUutta Tutuista vNm8wn0O