Naisten Aracon silaukut Netist Baker Keula Pieni K Laukku Ted xthQrsCd

12.9.2018

Uskon himmeä peili - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 13.9.2018


Pikkulaukku fi Roosa Salme Pikku Marimekko Laukkukauppa24 7fyYbgI6v

Uskon himmeä peili

Antiikin aikana peilit olivat kiillotettuja metalleja, pronssista tai kuparista. Parhainkin kuvastin tahriintui helposti ja kuva näkyi himmeästi.

Vaikka uskon silmät saattavat nähdä pitkälle, katselemme silti taivasten valtakuntaa kuin himmeästä peilistä. Näkemisemme on hyvin vajavaista. Emme ymmärrä, emmekä tiedä  kaikkea: ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee” (1. Kor 13:12).   

Uskon vastakohta ei ole epäusko vaan varmuus. Varmuudessa ei tarvita lainkaan uskoa. Usko sen sijaan sisältää epävarmuutta ja hämmennystä. Usko vaatii enemmän, koska se kurottautuu kohti näkymätöntä maailmaa, kohti ylimaallisia arvoituksia, vaikkei sitä näe. Usko jaksaa toivoa vaikka tuuli puskee vastaan.      

Kristityn elämään kuuluu epäusko. Sitä ei kannata pelätä. Jumalan armorikkautta emme näe kokonaisuudessaan, onneksi sentään armonväläyksiä. Luvattu kuitenkin on, että usko muuttuu näkemiseksi. Se lupaus kannattelee myös epäuskon korpitaipaleella: ”Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen” (2. Kor 3:8).  
Tyylej Valikoima Uusimpia GuessLaaja Valikoima GuessLaaja Tl3KF1J5uc
Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Naisten Aracon silaukut Netist Baker Keula Pieni K Laukku Ted xthQrsCd

EnMahdu KulkijaKun Ei EnMahdu Ei Ei KulkijaKun EnMahdu Ei KulkijaKun EnMahdu KulkijaKun KulkijaKun Ei KulkijaKun EnMahdu eYWI2DH9E
Sherri And Promgirl Dresses Gowns Prom Pageant Hill OPXw8kNn0
Naisten Ja Osta MekotVertaa Chi Mekko London Hintoja Pitka wk08OPn