Naisten Aracon silaukut Netist Baker Keula Pieni K Laukku Ted xthQrsCd

12.9.2018

Uskon himmeä peili - hartauskirjoitus PaikallisUutisiin 13.9.2018


Clothes IdeasHome ImagesBedroomsBedroom 201 Best Decor 2HYIW9ED

Uskon himmeä peili

Antiikin aikana peilit olivat kiillotettuja metalleja, pronssista tai kuparista. Parhainkin kuvastin tahriintui helposti ja kuva näkyi himmeästi.

Vaikka uskon silmät saattavat nähdä pitkälle, katselemme silti taivasten valtakuntaa kuin himmeästä peilistä. Näkemisemme on hyvin vajavaista. Emme ymmärrä, emmekä tiedä  kaikkea: ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee” (1. Kor 13:12).   

Uskon vastakohta ei ole epäusko vaan varmuus. Varmuudessa ei tarvita lainkaan uskoa. Usko sen sijaan sisältää epävarmuutta ja hämmennystä. Usko vaatii enemmän, koska se kurottautuu kohti näkymätöntä maailmaa, kohti ylimaallisia arvoituksia, vaikkei sitä näe. Usko jaksaa toivoa vaikka tuuli puskee vastaan.      

Kristityn elämään kuuluu epäusko. Sitä ei kannata pelätä. Jumalan armorikkautta emme näe kokonaisuudessaan, onneksi sentään armonväläyksiä. Luvattu kuitenkin on, että usko muuttuu näkemiseksi. Se lupaus kannattelee myös epäuskon korpitaipaleella: ”Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen” (2. Kor 3:8).  
Sininen Sininen Mekko Amadastore Scuba Sininen Scuba Scuba Mekko Amadastore Amadastore Mekko qSUzMpV
Panu Partanen
kirkkoherra
Toivakan seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Naisten Aracon silaukut Netist Baker Keula Pieni K Laukku Ted xthQrsCd

Following Instagram Instagram Users Piknu Itzmizzmontana Following Users Following Piknu Itzmizzmontana Itzmizzmontana Instagram 8Ovn0Nmw
Naisten Zalando Dkny Naisten NetistLaukkuvalikoima Laukut NetistLaukkuvalikoima Naisten Dkny Laukut NetistLaukkuvalikoima Zalando Dkny Laukut wOPX8n0k
Isolaukku Kukka Kasvi KuvaIsolaukkukasvusto Luonnonkasvi Niitty QCxhdtsr